Yaşam

Tayvan Hakkında İlginç Gerçekler

”Tayvan” İsim büyük ihtimalle kolonistler bu topraklara ayak bastığında güneydeki Tainan kesimlerinde yaşayan “Tayvoan” yerli kabilesinden geliyor. Hala Tayvan’ın büyük bir kısmı Tayland olduğunu düşünüyor. Bu nedenle Tayvan’a gelen turistler sık ​​sık “Kumsallar nerede?” Bu sadece turistlerle sınırlı değil, çok büyük bir basın kuruluşu. CNNhatta zamanla karışır.

Artık 9.5 saat eğitim gibi alışılmamış özellikleri var. TayvanOnunla ilgili bazı şaşırtıcı ve az bilinen gerçeklere geçelim.

Muhteşem doğası ve garip kültürel yapısıyla bizi şaşırtan Tayvan hakkında 10 şaşırtıcı gerçek:

  • Tayvan’da eğitim tam olarak 9,5 saattir.
  • Herkesin içmeyi sevdiği “balon çayı” burada icat edildi.
  • Elektronik cihazlarımız Tayvan sayesinde var.
  • Tayvan’da çöp kamyonları Beethoven’ı çalar.
  • Her 1,7 kişiye 1 scooter (scooter).
  • Tayvan’ın 1912’yi bir dönüm noktası olarak belirleyen kendi takvimi var.
  • Dünyanın en tehlikeli festivaline ev sahipliği yapıyor.
  • Sadece 13 ülke Tayvan’ı resmi ülke olarak tanıyor.
  • Taipei şehrinde hala aktif bir yanardağ var.
  • Dünyanın en dağlık bölgesi Tayvan olarak biliniyor.

Tayvan’da 9,5 saat eğitim

Çok fazla Asya Ülkesinde eğitimin çok uzun sürdüğü bilinmektedir. Tayvan’da eğitim çok değerlidir ve çocuklar küçük yaştadır. disiplinli Hayatı ve organizasyonu aşarlar. Bu durum dünya medyasında sıklıkla eleştirilse de Asya ülkelerinin bu konudaki duruşu net. Ayrıca bu süreye dershanelerde geçirilen süre, özel dersler ve diğer derslerde geçirilen dinlenme süreleri de dahildir. dahil değil.

Herkesin severek içtiği “balon çayı” burada icat edildi.

son zamanlarda Türkiye’debüyük ilgi kabarcık çay Balon çay aslında Tayvan için yeni bir şey değil. İlk olarak 1980’lerde Taichung’daBir şekerci dükkânındaki bir çalışanın toplantı sırasında buzlu çayına jöle dökmesiyle ortaya çıktığına inanılıyor.

Patronu durumu fark edince bunun mükemmel bir fikir olduğunu düşünür, bu fikri geliştirir ve bu güne kadar devam eder. kabarcık çaysözde lezzet.

Elektronik cihazlarımız Tayvan sayesinde var

Tayvan, Elektronik cihazlar için çip üretimi alanında 1. Bu nedenle Time’a göre Tayvan dünyanın merkezi kabul ediliyor. çoğumuz ”Tayvan’da yapıldı” Bu ifadeyi elektronik cihazlarda gördük. Bu cipsler yağdanO zaman bunların en çok satılan işler olduğunu düşünürsek, gerçekten Zaman’ı bu bahiste haklı bulabiliriz.

Tayvan’da çöp kamyonları Beethoven’ı çaldı

Ülkedeki her mahalleyi günde iki kez turluyor. kamyonlar, insanları yere çöp atmamaya teşvik ediyor. Tuhaf görünse de, bu turu Beethoven’dan Mozart’a klasik müzik eşliğinde yapıyor.
Tayvan da %55 ile dünyada geri dönüşüm oranı en yüksek ülkelerden biri. Müzikli kamyon etkinliği Tayvan’daki yerel halk için çok rutin olsa da turistlerOldukça garip kabul edilebilir.

Her 1,7 kişiye 1 scooter

Evet, scooterlarınBu ülkede bir ulaşım aracı olarak. arabalardan Hatta yaygın olduğunu söyleyebiliriz. Yaklaşık olarak 14 milyonTayvan’da scooter’ın toplam nüfusunun 23,9 milyon olduğu düşünüldüğünde, bu durum bize scooter’ların Tayvan’da yaşayan yerel halk için ne kadar değerli olduğunu gösteriyor.

Bu durumun nedeni Tayvan Konya’dan Hatta küçük bir ada ülkesi olmasından kaynaklı olduğu bile söylenebilir. Neyse ki, Tayvan çevre ve karaciğer dostu bir ülke, bu nedenle çoğunluk elektrikli scooter kullanıyor.

Tayvan’ın 1912’yi bir dönüm noktası olarak gösteren kendi takvimi var

Tayvan’da En çok kullanılan takvim Çin Cumhuriyeti takvimidir. Bu takvim, Çin Cumhuriyeti’nin kuruluş yılı olan 1912’yi bir milat olarak kabul etmektedir. Tayvan takvimine göre 2023 yılında olduğumuzu düşünürsek 112 yılındayızsöyleyebiliriz.
Tayvan’daki turistler için bu kafa karışıklığı yaratabilir. Nitekim Tayvan ile aramızda 2000 yıl var(!). Latife bir yana, Tayvan, Ay Yeni Yılı HakkındaAyrıca özel şenlikleri kutlamak için Ay Takvimini kullanır.

Dünyanın en tehlikeli festivaline ev sahipliği yapıyor

Havai fişek, Asya ülkelerinde kutlamaların vazgeçilmez bir parçası olarak bilinir. Ama farklı bir eğlence anlayışıyla Tayvan’da , sadece havai fişeklerde bir heyet şenliği var. Başta samimi gelse de havai fişekleringökyüzüne değil insanlaraFırlatıldığı düşünülürse çok tehlikeli olabilir.

Bu festivalde her yıl yüzlerce yaralanma olsa da insanlar dediğimiz gibi kaslı ve kalın giysiler giymeyi ve birbirlerine havai fişek atmayı seviyorlar. Tayvanfarklı bir ülke

Sadece 13 ülke Tayvan’ı resmi ülke olarak tanıyor

Tayvanyalnızca resmi bir ülke olarak tanınan 13 ülke orada. Türkiye bile diplomatik olarak Tayvan’ı bir ülke yerine Çin Cumhuriyeti olarak tanıyor. Tayvan Olimpiyatlara ”Çin Taipei” katılmaya zorladı. Kendilerine ait pasaportları olsa bile maalesef durum böyle değil. Dünyagenel olarak böyle kabul edilir.

Taipei şehrinde hala aktif bir yanardağ var.

Taipei Şehri, Tayvan’ın başkenti olarak bilinir. Kulağa garip gelse de, Tayvan’ın merkezinde hala aktif bir yanardağ var. Merkeze 15 km uzaklıkta olan bu yanardağ halk tarafından pek de önemsenmese de şehre 15 km uzaklıkta aktif bir yanardağ olduğu düşüncesi bile kulağa felaket gibi geliyor.

Dünyanın en dağlık adası Tayvan olarak bilinir.

Yeryüzünde en dağlık Adalardan biri olan Tayvan’ın 2/3’ünün dağlarla kaplı olduğu biliniyor. Tropik bir iklime sahip olmasına rağmen bu dağların zirveleri kışın kar tutar. Tayvan’da3.000 metreden fazla 268 dağ varyani yarısından fazlası dağlarla kaplıdır ve bu dağların yüksekliği oldukça fazladır.

Tayvan’ın Bu yazıdan sonra ne kadar ilginç bir ülke olduğu konusunda anlaştık. Asya ülkelerinin geneline baktığınızda kültürel olarak çok farklı oldukları konusunda tüm dünya hemfikirdir. Türkiye’de dersler her gün 40 dakikadır. 8 ders Günlük yaklaşık 5,3 antrenman saati olduğunu düşünürsek yaklaşık 5,3 antrenman saati olduğunu söyleyebiliriz. Ne düşünüyorsun Türkiye’deEğitim 9.5 saat olsa ülke nasıl etkilenir ve sağlıklı olur mu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu